EmailFacebookLinkedIn

Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Docent worden bij Albeda

Om als docent aan de slag te gaan zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden als zij-instromer. Albeda biedt je de mogelijkheid om zowel de lerarenopleiding als de PDG deels in je werktijd te volgen en deze ook te bekostigen. Uiteraard wel met een scholingsovereenkomst en aanstelling van minimaal wtf 0,4000 binnen Albeda.

Lerarenopleiding
Een lerarenopleiding kun je volgen op verschillende hbo’s in de regio, daar is ook de variant deeltijd of zij-instroom. Hier word je opgeleid voor een specifiek vak en zal je bij het behalen van de opleiding tweedegraads bevoegd zijn. Hierbij kun je denken aan docent Nederlands, wiskunde, maatschappijleer en omgangskunde. Met het behalen van deze bevoegdheid kun je dit specifieke vak geven binnen het voortgezet onderwijs maar ben je ook bevoegd docent in het mbo. Wist je dat je met deze bevoegdheid voor alle vakken binnen het mbo bevoegd bent? Dus de keuze aan vakken die je kunt geven is heel breed!

Pedagogisch Didactisch Getuigschrft (PDG)
PDG, het pedagogisch didactisch getuigschrift, geeft je een bevoegdheid om in het mbo les te mogen geven, wederom in alle vakken.

Dit traject duurt ongeveer 18 maanden en combineer je direct met het lesgeven. Om deze PDG te kunnen volgen is een afgeronde hbo- opleiding vereist. Heb je deze niet en denk je wel in het bezit te zijn van een hbo werk- en denkniveau? Dan nemen wij een assessment af om dit te toetsen. Tevens heb je minimaal 3 jaar ervaring in de beroepspraktijk.

Albeda Academie
Onze eigen Albeda Academie biedt vervolgens opleidingen en trainingen om niet alleen bevoegd te zijn maar ook vakinhoudelijke kennis te kunnen overdragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de leergang “Docent rekenen in het mbo” of “Het geven van Burgerschapslessen”. Om in te kunnen stromen op een hbo-lerarenopleiding heb je mimimaal een afgeronde mbo–4 opleiding nodig. De duur van de opleiding is afhankelijk van de vorm die je kiest. Wil je meer informatie over de mogelijkheden kijk dan op www.hogeschoolrotterdam.nl.