Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Over Albeda

Albeda is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en educatie. Met 120 opleidingen, waarvan een aantal met meerdere uitstroomrichtingen, en een ruim aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, zijn wij een van de belangrijkste opleidingsinstituten in de regio Rotterdam. Ons onderwijs wordt ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, gemeenten, deelgemeenten en overheidsinstellingen.


Missie en kernwaarden
Voor iedereen die wil, bieden wij uitstekend en inspirerend onderwijs. Bij ons ontdek en ontwikkel je je talenten en kwaliteiten. Je groeit uit tot een gewilde en ondernemende professional, met een actieve en duurzame rol in de samenleving. Wij gaan en staan voor verbinding en betrokkenheid, doen dit met elkaar en erkennen waarderen de verschillen tussen mensen.

Kernwaarden
Persoonlijk: Bij ons mag je rekenen op aandacht, respect en geborgenheid. Studeren en werken doen wij in een pretige en veilige sfeer waarbij verbinding, betrokkenheid en professionaliteit centraal staan.

Ambitieus
Wij dagen iedereen uit om het beste uit zichzelf en elkaar te halen en bieden uitstekende mogelijkheden om talent optimaal tot zijn recht te laten komen. Er is ruimte en waardering voor eigen initiatief en vernieuwing.

Verantwoordelijk
We doen wat we afspreken en zijn aanspreekbaar op ons handelen. 

Onze naam
Albeda is vernoemd naar professor doctor Wil Albeda, een Nederlands politicus en geboren Rotterdammer. Wil Albeda (1925-2014) was vakbondsman, politicus en later ook hoogleraar aan de Economische Hogeschool in Rotterdam, nu de Erasmus Universiteit. Als minister van Sociale Zaken in het eerste kabinet Van Agt zette hij zich onder meer in voor betere arbeidsomstandigheden. Door zijn inzet voor het beroepsonderwijs, zijn sociaal-christelijke levensvisie en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Rotterdam is hij voor ons een bron van inspiratie. Met zijn naam staan we voor een sterk sociale benadering en voor actief opereren op het grensvlak van onderwijs en werk.