EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Adviseur Privacy en AO/IC

Bron: Miranda van der Meulen

Fulltime te Rotterdam

Als Adviseur Privacy en AO/IC ben je werkzaam binnen de stafafdeling Finance & Control, onderdeel Risk & Compliance. Dit team bestaat uit drie adviseurs en is verantwoordelijk voor de AO/IC binnen Albeda, compliance, o.a. de AVG en voor de coördinatie van het risicomanagement.  F&C bestaat momenteel uit vijf eenheden: Concern Control, Administratieve organisatie/interne controle, Centrale financiële administratie, Inkoop en MI (Management Informatievoorziening). 

 

Wat ga je doen?

Als adviseur Privacy en AO/IC heb je een tweeledige functie. Enerzijds draag je zorg voor het voorbereiden en uitvoeren van audits, het maken van analyses, definiëren van verbetervoorstellen in overleg met staven en colleges, alsmede het vanuit de controlewerkzaamheden opstellen van rapportages t.b.v. bestuur, directies, controllersoverleg en externe accountant en het adviseren over verdere optimalisatie van (administratieve) processen, waaronder ook het bekostigingsproces.

 • Je bent op de hoogte van de relevante wet- en regelgeving, zoals het accountantsprotocol rondom de rijksbekostiging.
 • Je werkt nauw samen met andere onderdelen binnen de organisatie in het kader van optimalisatie van de (administratieve) processen.
 • Je neemt deel aan projecten/werkgroepen/expertgroepen rondom bekostiging.
 • Je werkt samen met de externe accountant voor de jaarlijkse controle op bekostiging.
 • Je toetst de naleving van bedrijfsvoeringsprocessen en beoordeelt of de beheersing voldoet en geeft aansluitend adviezen ter verbetering.


Daarnaast ondersteun je in jouw rol als Privacy-adviseur de Functionaris Gegevensbescherming bij het verder optimaliseren van de borging van privacy wetgeving in de organisatie. Belangrijke onderdelen hierbij zijn:

 • Je geeft advies en werkt mee van de invoering van richtlijnen en wetten (AVG).
 • Je ondersteunt bij het opstellen en beoordelen van verwerkersovereenkomsten.
 • Je adviseert bij nieuwe projecten (DPIA’s / Privacy assessments).


Alle werkzaamheden worden verricht in nauwe samenwerking met de diverse afdelingen binnen Finance & Control en de onderwijs- en stafafdelingen binnen Albeda.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een juridische of bedrijfskundige achtergrond
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring
 • Je hebt kennis op het terrein van AO - IC, Compliance en/of Privacywetgeving
 • Ervaring in het onderwijs is een pré.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

 • Je bent zorgvuldig, accuraat, analytisch en oplossingsgericht.
 • Je kunt samenwerken, neemt initiatief, denkt mee, adviseert en bent procesgericht.
 • Je bent organisatiesensitief, hebt gevoel voor verhoudingen en maakt makkelijk contact op alle niveaus binnen de organisatie.
 • Je kunt jouw (juridische) kennis omzetten naar begrijpelijk taalgebruik (mondeling en schriftelijk).
 • Je kunt omgaan met piekbelasting en deadlines.
 • Je bent in staat om hoofd -en bijzaken van elkaar te onderscheiden en daarnaast samenhang met andere organisatiefactoren te bezien.
 • Je kunt goed omgaan met Microsoft office-programma’s. Kennis van EduArte is een pré.

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken in een betrokken team op onze locatie Haastrechtstraat. Op deze locatie zijn, naast een aantal stafdiensten, meerdere opleidingen van verschillende colleges gehuisvest. Deze locatie is goed bereikbaar met het ov.

Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

Naast de arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao mbo biedt Albeda het cafetariasysteem arbeidsvoorwaarden, waarin je je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie kunt aanpassen. Voorbeelden zijn o.a. een (elektrische) fiets of e-scooter, contributie sportvereniging en scholing. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten.

Solliciteren

Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan Jiska Wijker.
De vacature sluit op 24 januari 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie

Acties