Docent Allround Theatertechniek

Bron: Santana Venema

Parttime te Rotterdam

De MBO Theaterschool in Rotterdam! Dé plek waar acteren, techniek, productie en vormgeving samenkomen! Voor de MBO Theaterschool is Albeda per 1 september 2022 op zoek naar een: Docent Allround (Theater) Techniek 0,7 FTE. De MBO Theaterschool van Albeda is dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een passie voor theater en een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf. Voor of achter de schermen. De MBO Theaterschool biedt vier vakopleidingen op niveau 4 aan: Acteur (Artiest), Technicus (Podium- en evenemententechnicus), Vormgever (Ruimtelijk vormgever), en Producent (Medewerker Evenementenorganisatie). Vier kunstvakopleidingen midden in de stad Rotterdam. De MBO Theaterschool is een bruisende plek vol creativiteit en ambitie. 

Wat ga je doen?

We zijn voor de opleiding Podium- en Evenementen-techniek (PET) op zoek naar een enthousiaste allround theatertechnicus, die breed georiënteerd is, en de ambitie heeft om in het MBO onderwijs te werken en te groeien. We zoeken naar iemand met veel ervaring in en passie voor het theater werkveld en die deze skills met liefde wil over brengen naar jonge creatieve techneuten. Je wordt onderdeel van het vaste docententeam van de opleiding. De opleiding is de afgelopen jaren gegroeid en mag inmiddels het predicaat TOP-opleiding dragen.

Binnen de functie zijn diverse taken verwerkt. Het gaat om lessen in de vorm van licht, podiumtechniek en digitale programma’s zoals LXFree en QLab. Naast deze lessen ben je als onderdeel van team PET ook bezig met de onderwijsontwikkeling, modernisatie, digitalisatie en de organisatie van het team en het onderwijs. We werken bij de MBO Theaterschool met veel projecten waarbij de verschillende disciplines van de opleiding bij elkaar komen. Bij deze opleiding worden de studenten actief begeleid door specialisten of docenten, deze begeleiding zal dus, naast het onderwijs, ook een onderdeel van deze functie zijn.

Het team bestaat uit 6 enthousiaste docenten die allen uit het werkveld komen of nog steeds binnen het werkveld werkzaam zijn. We werken met een divers team met diverse specialisaties en ervaringen maar werken altijd vanuit theater als basis. De studenten worden wel geprikkeld door uitstapjes te maken in het technische werkveld maar binnen de opleidingen zijn 80% van de projecten theater georiënteerd.

Wat heb je daarvoor nodig?

Taken & verantwoordelijkheden

  • Lessen voorbereiden en geven.
  • Begeleiding van studenten bij diverse voorstellingen en projecten.
  • Lesbevoegdheid of de bereidheid die te behalen.
  • Studieloopbaanbegeleiding van een groep studenten.
  • Bijwonen van beoordelingsvergaderingen.
  • Ontwikkelen van lesplannen, projectplannen en onderwijs.
  • Administratieve taken zoals het bijhouden van de aanwezigheidsregistratie, cijfers invoeren en feedback geven.

Profiel

  • Ervaring als techneut in het theater werkveld.
  • Relevant netwerk binnen (theater)techniek.
  • Brede allround kennis van theater en evenemententechniek.
  • Focus op overbrengen van technische kennis.
  • Affiniteit met theater.
  • Affiniteit met de doelgroep.
  • Enthousiast.
  • Gedreven.

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken op de theaterschool gevestigd op de Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam, welke goed te bereiken is met zowel de auto als het openbaar vervoer. Je werkt nauw samen binnen een zeer gedreven en enthousiast team van docenten en medewerkers.

Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

Naast de arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao mbo biedt Albeda het cafetariasysteem arbeidsvoorwaarden, waarin je je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie kunt aanpassen. Voorbeelden zijn o.a. een (elektrische) fiets of e-scooter, contributie sportvereniging en scholing. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten.

Solliciteren

Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan: Maarten Besseling.
De vacature sluit op: 20 juni 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie

Acties