Docent Projectmanagement & lid van het team Producent

Bron: Santana Venema

Parttime te Rotterdam

De MBO Theaterschool in Rotterdam! Dé plek waar acteren, techniek, productie en vormgeving samenkomen! Voor de MBO Theaterschool is Albeda per 1 september 2022 op zoek naar een: Docent Projectmanagement & lid van het team Producent (0,6 fte). De MBO Theaterschool van Albeda is dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een passie voor theater en een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf. Voor of achter de schermen. De MBO Theaterschool biedt vier vakopleidingen op niveau 4 aan: Acteur (Artiest), Technicus (Podium- en evenemententechnicus), Vormgever (Ruimtelijk vormgever), en Producent (Medewerker evenementen organisatie). Vier kunstvakopleidingen midden in de stad Rotterdam. De MBO Theaterschool is een bruisende plek vol creativiteit en ambitie. 

Wat ga je doen?

We zijn voor de opleiding Producent op zoek naar een enthousiaste docent projectmanagement en studieloopbegeleiding die een onderdeel wordt van het vaste docententeam van de opleiding Producent van de MBO Theaterschool.

Het vak Projectmanagement is één van de pijlers van de opleiding en richt zich op de realisatie van het volledige productieproces van concept naar voorstelling. In dit vak wordt aandacht besteed aan de terminologie, de wetten en regels, begrotingen en planningen en duurzaam produceren. Hierbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van praktijksituaties waarin al deze facetten aan bod komen. Daarnaast verzorg je deze lessen aan de eerste- en tweedejaars studenten podium- en evenemententechniek waarin je hen begeleid in het schrijven van een productieplan, gefocust op de technische productieplanning en de PRI&E.

Binnen producent is projectmanagement 1 van de 4 hoofdvakken in leerjaar 1 en 2. Een vak waarin zij de basis van het leiden van een productie eigen maken. 

In jaar 3 wordt er binnen dit vak lesgegeven in verdiepende modules. Hier gaan we vanuit de wens van de studenten op zoek naar inhoudelijke modules waarmee deze groep zich wil specialiseren in het werkveld. 

Omdat projectmanagement een belangrijke pijler is binnen de opleiding, zoeken we iemand die een vast onderdeel wil zijn van het kleine en zeer enthousiaste docententeam. Naast het verzorgen van de lessen projectmanagement, ben je elk kwartaal betrokken als coördinator/ begeleider van een of meerdere projecten en ben je studieloopbaanbegeleider van een groep producenten in opleiding. 

We zoeken iemand die breed georiënteerd is en affiniteit en kennis heeft van processen in verschillende culturele velden of media vormen.

Wat heb je daarvoor nodig?

Taken & verantwoordelijkheden

  • Lessen projectmanagement voorbereiden en geven aan producent & technici
  • Projectcoördinator van diverse voorstellingen en projecten
  • Studieloopbaanbegeleiding van producent studenten 
  • Bijwonen van beoordelingsvergaderingen 
  • Ontwikkelen van lesplannen, projectplannen en onderwijs
  • Administratieve taken zoals het bijhouden van de aanwezigheidsregistratie, cijfers invoeren en feedback geven

Profiel

  • Ervaring als productieleider of projectmanager in de creatieve sector
  • Netwerk binnen film/tv/theater
  • Kennis van productieprocessen 
  • In bezit van Lesbevoegdheid (pdg) of de bereidheid die te behalen
  • Kennis van/ ervaring met klantcontact
  • Focus op de menselijke kant van organiseren 
  • Aantoonbare affiniteit met de doelgroep
  • Enthousiast
  • Secuur
  • Bekend met Excel en Teams

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken op de theaterschool gevestigd op de Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam, welke goed te bereiken is met zowel de auto als het openbaar vervoer. Je werkt nauw samen binnen een zeer gedreven en enthousiast team van docenten en medewerkers.

Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

Naast de arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao mbo biedt Albeda het cafetariasysteem arbeidsvoorwaarden, waarin je je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie kunt aanpassen. Voorbeelden zijn o.a. een (elektrische) fiets of e-scooter, contributie sportvereniging en scholing. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten.

Solliciteren

Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan: Sem van Manen.
De vacature sluit op: 20 juni 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie

Acties