Docent Kostuum (naaitechnieken)

Bron: Santana Venema

Parttime te Rotterdam

De MBO Theaterschool in Rotterdam! Dé plek waar acteren, techniek, productie en vormgeving samenkomen! Voor de MBO Theaterschool is Albeda per 1 september 2022 op zoek naar een: Docent Kostuum (naaitechnieken). De MBO Theaterschool van Albeda is dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een passie voor theater en een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf. Voor of achter de schermen. De MBO Theaterschool biedt vier vakopleidingen op niveau 4 aan: Acteur (Artiest), Technicus (Podium- en evenemententechnicus), Theatervormgever (Ruimtelijk vormgever), en Producent (Medewerker evenementen organisatie).Vier kunstvakopleidingen midden in de stad Rotterdam. De MBO Theaterschool is een bruisende plek vol creativiteit en ambitie.

Wat ga je doen?

Voor de opleiding theatervormgeving, zijn we op zoek naar een enthousiaste docent naaitechnieken die een onderdeel wordt van het vaste docententeam van de opleiding. We zoeken naar iemand met passie voor het theaterwerkveld die de kennis en ervaring op het gebied van kostuums maken met liefde wil over brengen naar jonge creatieve vormgevers. Je wordt onderdeel van het vaste docententeam van de opleiding. De opleiding is de afgelopen jaren gegroeid en mag inmiddels het predicaat TOP-opleiding dragen.

De kostuumlessen worden gegeven in blokken van 3 uur aan maximaal 16 studenten per keer. De lessen worden gegeven aan 1e en 2e jaars vormgevers. De lessen gaan over het aanleren van (basis) naaitechnieken binnen het vak kostuum. De geleerde vaardigheden worden in praktijk gebracht bij het maken van kostuums voor de voorstellingen en presentaties.

We vinden het belangrijk dat je meedenkt en meebeweegt met het ritme van de studenten en de opleiding en dat je aanwezig bent bij lespresentaties, voorstellingen, vergaderingen en andere projecten waar onze studenten aan deelnemen. Onze vakgroep is in beweging, staat open voor vernieuwing en ideeen. We vragen ook jouw mening en inbreng om zo ons onderwijs beter te maken.

Wat heb je daarvoor nodig?

Taken & verantwoordelijkheden

  • Lessen zelfstandig voorbereiden en geven.
  • Begeleiding van studenten bij diverse voorstellingen en projecten.
  • Doorzetten bestaande leerlijn naaitechnieken.
  • Aanpassen leerlijn indien nodig.
  • Bijwonen van beoordelingsvergaderingen en inhoudelijke vergaderingen.
  • Afstemmen leerlijn met andere docenten en artistiek opleidingscoördinator.
  • Presentaties van studenten bijwonen.
  • Administratieve taken zoals het bijhouden van de aanwezigheidsregistratie, cijfers invoeren en feedback geven.

Profiel

  • Relevante werkervaring bij voorkeur in het theater.
  • Affiniteit met de doelgroep (jongeren).
  • Affiniteit met theater.
  • Lesbevoegdheid of de bereidheid die te behalen.
  • Bevlogen.
  • Ervaring met lesgeven aan groepen.
  • Een relevante afgeronde hbo opleiding.
  • Open staan voor samenwerking met andere disciplines binnen de opleiding en met de andere 3 opleidingen van de MBO Theaterschool.
  • Digitaal onderlegd.
  • Flexibel inzetbaar.

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken op de theaterschool gevestigd op de Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam, welke goed te bereiken is met zowel de auto als het openbaar vervoer. Je werkt nauw samen binnen een zeer gedreven en enthousiast team van docenten en medewerkers.

Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

Naast de arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao mbo biedt Albeda het cafetariasysteem arbeidsvoorwaarden, waarin je je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie kunt aanpassen. Voorbeelden zijn o.a. een (elektrische) fiets of e-scooter, contributie sportvereniging en scholing. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten.

Solliciteren

Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan: Esther Viersen. 
De vacature sluit op: 20 juni 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie

Acties