Practor gelijke kansen

Bron: Santana Venema

Parttime te Rotterdam

Voor Albeda zijn wij op zoek naar een Practor gelijke kansen. Albeda is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneducatie. Met ruim 150 opleidingen, waarvan een aantal met meerdere uitstroomrichtingen, en een ruim aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, zijn wij een van de belangrijkste opleidingsinstituten in de regio Rotterdam. We ontwikkelen ons onderwijs in samenwerking met bedrijven, gemeenten en overheidsinstellingen. Mede hierdoor biedt Albeda inspirerend onderwijs en werk. Bij ons ontdek en ontwikkel je je talenten en kwaliteiten. Wij staan voor verbinding en betrokkenheid, doen dit met elkaar en erkennen en waarderen de verschillen tussen mensen. Wij als Albeda hechten waarden aan diversiteit en inclusie. We zijn ondertekenaar van de Charter Diversiteit. Als inclusieve school vinden wij het dan ook belangrijk dat iedereen zichzelf mag en kan zijn, ongeacht culturele afkomst, seksuele oriëntatie, leeftijd, gender of arbeidsvermogen. Albeda waardeert persoonlijke talenten en vindt dat deze optimaal benut moeten worden. Als er ruimte is voor de ander, kan iedereen een unieke bijdrage leveren! 

 

Het practoraat Gelijke kansen is een expertiseplatform binnen Albeda waar innovatie en (praktijk)gericht onderzoek wordt uitgevoerd. Het doel van het practoraat is om onderzoek naar het thema gelijke kansen en inclusie te bevorderen en meer inspanning te plegen om innovaties rondom het thema mogelijk te maken. De innovaties richten zich op het onderwijs en op de onderwijsinstelling in zijn bredere context. Het einddoel is om als Albeda landelijk leidend de agenda te voeren rondom gelijke kansen en landelijk impact te maken met onderzoek en innovatieprojecten. Alle activiteiten zijn gericht op de verbinding tussen het onderwijs, overheid, onderzoek en praktijkpartners. Als practor lever je een bijdrage aan de kernopdracht van Albeda: het versterken van onze regionale en nationale positionering als kennis- en samenwerkingspartner zodat we onze studenten beter (met succes) kunnen vormen en kwalificeren als toekomstige professional en als burger. Binnen het practoraat worden onderzoeksvragen gekoppeld aan de wettelijke opdracht van het beroepsonderwijs - kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming – en daarmee aan het begrip studiesucces. Je rapporteert rechtstreeks aan de programmadirecteur Strategie en Gelijke kansen.

Wat ga je doen?

  • Je initieert en verricht (praktisch, innovatief) onderzoek op het gebied van gelijke kansen, inclusie en participatie.
  • Je begeleidt docentonderzoekers bij het ontwerpen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.
  • Je geeft vanuit het onderzoek strategisch richting en adviseert de organisatie omtrent het organisatie- en onderwijsbeleid.
  • Je draagt zorg voor de verbinding tussen het onderzoek en onderzoeksresultaten en de gehanteerde onderwijsconcepten, pedagogische en didactische methoden.
  • Je analyseert actuele vraagstukken, ontwikkelingen en trends en vertaalt deze naar het practoraat.
  • Je initieert, in samenwerking met onderwijsontwikkelaars, onderwijsvernieuwing en -innovatie op basis van onderzoeksresultaten. Draagt zorg voor de in- en externe publicatie van resultaten en concrete voornemens vanuit onderzoek.
  • Je evalueert onderzoeksactiviteiten en draagt zorg voor de verbetering en doorontwikkeling.
  • Je verwerft (een deel van) de subsidies en opdrachten voor het practoraat en maakt contractafspraken.
  • Je initieert en leidt innovatieve organisatie brede projectgroepen en levert hiermee een organisatie brede bijdrage aan de ontwikkeling en/of vernieuwing van het onderwijs.
  • Je bent ambassadeur en boegbeeld van het practoraat, Albeda en onderzoeksthema. Vertegenwoordigt de organisatie en het thema naar externe partners.
  • Je bevordert de uitwisseling van kennis en samenwerking met de beroepspraktijk van onder andere onderwijssectoren.
  • Je ontwikkelt en onderhoudt een netwerk met andere kennisplatforms, deskundigen en andere belanghebbenden in regionaal en nationaal verband.
  • Je coördineert de activiteiten binnen het onderzoek en begeleidt en ondersteunt de betrokken docenten en studenten.
  • Je draagt zorg voor het opstellen van een meerjarenplan en begroting voor het practoraat.

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Je hebt een afgeronde en relevante opleiding sociale wetenschappen;
  • Je bent bij voorkeur gepromoveerd; 
  • Je hebt ruime ervaring met het doen van onderzoek in de onderwijspraktijk bijvoorbeeld als lector, practor of docentonderzoeker;
  • Je beschikt over een uitgebreid netwerk, de drie werelden (onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk) ken je goed, je kan onderdeel zijn van die verschillende werelden behoren en je bent verbinder pur sang;
  • Je beschikt over gespecialiseerde theoretische kennis op het onderzoeksterrein;
  • Je bent vaardig in het uitvoeren van toegepast (wetenschappelijk onderzoek) en het toepassen van onderzoeksmethoden;
  • Je bent vaardig in het ontwikkelen, uitdragen en verdedigen van beleids(standpunten), nieuwe ideeën en concepten;
  • Je bent vaardig in het ontwikkelen en onderhouden van een relevant netwerk;
  • Je bent vaardig in het verwerven van subsidies en andere middelen.

Wat bieden wij jou?

In eerste instantie krijg je een contract voor bepaalde tijd maar bij gebleken geschiktheid bieden we uitzicht op verlenging.

Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

Naast de arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao mbo biedt Albeda het cafetariasysteem arbeidsvoorwaarden, waarin je je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie kunt aanpassen. Voorbeelden zijn o.a. een (elektrische) fiets of e-scooter, contributie sportvereniging en scholing. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten.

Solliciteren

Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen die zich herkent in het profiel wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Een sociale media check kan onderdeel van de selectieprocedure zijn. Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Een assessment kan onderdeel van de selectieprocedure zijn.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan: Gyzlene Zeroual – Kramer, programmadirecteur Gelijke Kansen.
De vacature sluit als we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Procedure:

  • De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 20 oktober aanstaande en op maandag 31 oktober aanstaande.
  • Maandag 7 november is eventueel gereserveerd voor een vervolggesprek met beoogde kandidaten.

Het navragen van referenties, de aanvraag van een verklaring omtrent gedrag maken deel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie

Acties