Informatiemanager

Bron: Lotte van Gastel

Fulltime te Rotterdam

Voor de stafafdeling ICT zijn we op zoek naar een Informatiemanager. De ICT-afdeling van Albeda is een zeer dynamische omgeving die volop in ontwikkeling is. Binnen de Stafafdeling ICT werken Informatiemanagement en ICT nauw samen om op strategisch niveau de ICT roadmap voor de toekomst van Albeda in te vullen. Vanuit ICT- en onderwijsinnovaties wordt doorlopend gewerkt aan het verbeteren en ondersteunen van het onderwijs, worden gebruikers wensen vertaald naar bruikbare ICT-oplossingen, wordt gewerkt aan het verbeteren van processen en zorgen we voor een veilige ICT-omgeving. De afdeling ICT van het Albeda beheert diverse applicaties, netwerken, systemen en een veelvoud aan eindgebruiker apparaten die zowel door studenten als medewerkers gebruikt worden. 

Wat ga je doen?

Als informatiemanager ben je de verbinder tussen onderwijs en onderwijsondersteuning op het domein ICT en Informatievoorziening. Je vertaalt strategische organisatievraagstukken naar informatiebeleid en stelt plannen op voor de implementatie ervan. Als team IM-ers pak je gezamenlijk de werkzaamheden op die er liggen, daarbij schakel je waar nodig moeiteloos door naar tactische en soms operationele informatievraagstukken.

Wat hoort nog meer bij je werkzaamheden:  

 • Je bent doortastend in je onderzoek naar klantbehoeften, komt tot een scherpe vraagarticulatie en draagt reële oplossingsrichtingen aan.
 • Je werkt in een veelal multidisciplinair team van professionals dat gericht is op het optimaliseren van procesketens en de digitale ondersteuning daarvan.
 • Je maakt gebruik van je (onderwijs) netwerken en bent in staat landelijke trends in digitalisering te vertalen naar onze strategische agenda.
 • Je initieert, creëert, regisseert, verbindt en neemt de leiding in projecten. Kortom, Albeda weet dat je er bent, welke waarde je creëert en erkent als vanzelf je sleutelpositie als informatiemanager.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je bent een inspirerende persoonlijkheid die verbindt en makkelijk schakelt tussen hiërarchische niveaus en afdelingen.
 • Je kunt complexe (informatie) vraagstukken op een heldere en begrijpelijke manier uitleggen en bent in staat om je adviezen aansprekend en overtuigend te presenteren.
 • Je bent overtuigend maar staat ook open voor argumenten en meningen van anderen.
 • Je bent een teamspeler die de professional in de ander aanspreekt/uitdaagt, beschikt over humor, relativeringsvermogen en je kunt bergen verzetten.
 • Je bent organisatiesensitief, analytisch, overwogen en tegelijk oplossings- en resultaatgericht.
 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau en hebt (een) relevante opleiding(en) gevolgd, bijvoorbeeld business IT & Management of informatiemanagement.
 • Je hebt kennis van en ervaring met methodieken als BPM, Prince2/scrum/agile, ASL, ITIL, BiSL en COBIT.
 • Je hebt bij voorkeur relevante ervaring binnen de ICT en Informatievoorziening en in het MBO, HBO of WO.

Wat bieden wij jou?

Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

Naast de arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao mbo biedt Albeda het cafetariasysteem arbeidsvoorwaarden, waarin je je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie kunt aanpassen. Voorbeelden zijn o.a. een (elektrische) fiets of e-scooter, contributie sportvereniging en scholing. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten.

Solliciteren

Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen die zicht herkent in het profiel wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Een diploma check kan onderdeel van de selectieprocedure zijn. Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan: Cock Vonk
De vacature sluit op: 12 april 2023

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie

Acties