Docent beeld/video voor podiumtechniekopleiding

Bron: Lotte van Gastel

Parttime te Rotterdam

Voor de opleiding Podium- en Evenementen-techniek, zijn we op zoek naar een docent die een onderdeel wordt van het vaste docententeam van de opleiding. De opleiding mag inmiddels het predicaat Topleiding dragen. De MBO Theaterschool heeft vier opleidingen binnen haar school: Acteur, (Ruimtelijk) Vormgever, Podium- en Evenemententechnicus en Medewerker Evenementen Organisatie. De opleiding Podium- en Evenemententechnicus is een driejarige mbo-opleiding, niveau 4. De MBO Theaterschool is onderdeel van Albeda-cluster Lifestyle, Sport & Entertainment. 

 

Wat ga je doen?

Binnen deze functie zijn diverse taken verwerkt. Het gaat om beeld/videolessen voor verschillende leerjaren van de techniekopleiding. Daarnaast zijn er ook binnen het lesprogramma van onze andere 3 opleidingen lessen die door jou gegeven kunnen worden. Denk daarbij bijv. aan lessen video- en fotobewerking met Adobe software voor theatervormgevers en producenten, werken met de lasercutter en 3D printer. De MBO Theaterschool maakt met haar vier opleidingen theatervoorstellingen binnen de school en in het werkveld. Als docent beeld/video begeleid en beoordeel je de techniekstudenten op de werkvloer.

Naast de lessen en begeleiding ben je als lid van het docententeam van de MBO Theaterschool bezig met de onderwijsontwikkeling, examinering en de organisatie van het onderwijs. 

Het docententeam bestaat uit enthousiaste docenten die allen uit het werkveld komen of nog steeds binnen het werkveld werkzaam zijn. Zoals de naam van onze school al doet vermoeden werken we vanuit de basis in het theater en de theater context. We werken met een divers team met diverse specialisaties en ervaringen maar werken altijd vanuit de basis theater. De studenten worden wel geprikkeld door uitstapjes te maken in het technische werkveld maar binnen de opleidingen zijn 90% van de projecten theater georiënteerd.

Taken & verantwoordelijkheden:

  • Lessen voorbereiden en geven
  • Begeleiding van studenten bij diverse voorstellingen en projecten
  • Studieloopbaanbegeleiding voor een klas technici
  • Bijwonen van beoordelingsvergaderingen 
  • Door ontwikkelen van lesplannen, projectplannen en onderwijs
  • Passende taken die in het onderwijs binnen het team verdeeld worden op basis van ervaring en kwaliteiten van het team

Wat heb je daarvoor nodig?

We zijn op zoek naar een enthousiaste beeld/video-docent, die breed georiënteerd is in het werkveld. Een beeld/video-specialist die na vele jaren in het werkveld de ambitie heeft de kennis en kunde over te dragen aan een nieuwe generatie enthousiaste en creatieve technici. Iemand die op zoek is naar een baan met zekerheid en structuur en regelmatige werktijden. 

    Profiel:

    • Ruime ervaring als beeld/video-specialist
    • Relevant netwerk
    • Brede allround kennis van videotechniek
    • Affiniteit met theater
    • Affiniteit met de doelgroep
    • Enthousiast
    • Gedreven

    Wat bieden wij jou?

    Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

    Naast de arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao mbo biedt Albeda het cafetariasysteem arbeidsvoorwaarden, waarin je je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie kunt aanpassen. Voorbeelden zijn o.a. een (elektrische) fiets of e-scooter, contributie sportvereniging en scholing. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten.

    Solliciteren

    Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen die zich herkent in het profiel wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

    Vragen over de vacature kunnen uitsluitend per mail gesteld worden op d.vandishoeck@albeda.nl. 

    Een diploma check, het aanleveren van een VOG en een referentiecheck zijn onderdeel van de selectieprocedure. Een online assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

    Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

    Je kunt je sollicitatiebrief richten aan: Debbie van Dishoeck
    De vacature sluit op: 16 juni 2023

    Gesprekken vinden plaats vanaf 19 juni.

    Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

    Details van de functie

    Contactpersoon voor meer informatie

    Acties