EmailTwitterFacebookLinkedIn

455 Business Intelligence Specialist

Bron: Benthe Bakker - Kerskes

Fulltime te Rotterdam

Wij zoeken een enthousiaste en kundige BI specialist voor het team Informatievoorziening en analyse (I&A) van de stafafdeling Finance & Control (F&C). Binnen Albeda is de afdeling F&C MI het team die de informatievoorziening en analyse verzorgt voor de hele organisatie. De afdeling F&C-MI heeft als taak het verzorgen van de Informatievoorziening & analyse, het functioneel beheer van de bedrijfsvoeringapplicaties zoals Exact, Proquro, Eduarte en Qlikview, uitwisseling bekostigings-/beleidsmatige gegevens met DUO, verzorging van gebruikersondersteuning en Training en Toetsing. Binnen Albeda speelt de afdeling Finance & Control een cruciale rol om vanuit een financieel stabiele omgeving rust te creëren. Een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs.

“Door data slim in te zetten kunnen we onze bedrijfsvoering én onze dienstverlening verbeteren."

Wat ga je doen?

Je bent in staat om in teamverband de informatievragen van de organisatie en externe stakeholders zoals bijvoorbeeld inspectie en gemeente te vertalen in relevante rapporten. Om de vertaling goed te kunnen maken is het noodzakelijk dat je in staat bent om de inhoudelijke en financiële wensen te begrijpen en door het stellen van vragen tot de juiste invulling van je product te komen. Je maakt periodiek en op aanvraag op basis van de aanwezige data de basis managementinformatie in Excel en Qlikview en je bent voortdurend alert op verbetering van jouw product. Je bent de spin in het web in het krachtenspel tussen functionele wensen, organisatorische belangen en technische mogelijkheden. Je krijgt de kans om verschillende uitdagende technische problemen middels BI tools op te lossen. Je bouwt binnen en met het team I&A mee aan het verder professionaliseren van de informatievoorziening en analyse voor Albeda. Daarnaast participeren wij, dus jij ook, in diverse projecten.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je beschikt over Hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van BI
 • Je hebt ervaring met Qlikview en Microsoft-tools
 • Je bent vaardig in het raadplegen van informatiebronnen en het samenstellen van rapportages
 • Je kunt in teamverband werken en de kennis en deskundigheid delen met de collega’s
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied informatievoorziening
 • Je hebt ervaring op het terrein van onderwijs en bedrijfsvoering
 • Je hebt ervaring ETL–processen en analytics

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

 • Resultaat- en klantgericht (luisteren/inleven)
 • Cijfermatig inzicht
 • Analytisch vermogen
 • Organisatiebewust
 • Samenwerken
 • Verantwoording nemen/maken van keuzes
 • Kwaliteitsgericht
 • Pro-actief
 • Geen negen tot vijf mentaliteit

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken op de locatie Haastrechtstraat nabij station Rotterdam Lombardijen.

Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn voortgevloeid uit de cao mbo biedt Albeda nog een aantal extra regelingen, zoals het cafetariasysteem voorbeelden: fiets en contributie sportvereniging en diverse collectieve verzekeringen. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten, zoals een workshop koken en tafelschikking, een workshop style-advies en diverse kunstexcursies. 

Solliciteren

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan de heer Ron Zaaijer.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie