EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Docent Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn

Bron: Benthe Bakker - Kerskes

Parttime te Maassluis

Voor de opleiding Dienstverlening zijn wij op zoek naar een breed inzetbare docent voor de locatie De Vloot. Betrokkenheid, inlevingsvermogen en praktijkgerichtheid staan centraal bij onze medewerkers. Binnen het Albeda Cluster Hospitality werk je niet alleen aan de beroepshouding van de deelnemers, maar zeker ook aan hun groei als mens.  Ben je sociaal en kun je goed samenwerken met andere docenten? Ben je in staat om te differentiëren binnen je lessen? Wil je studenten uitdagen om een hoger niveau te halen? Dan ben jij wellicht de collega die wij zoeken.

 

Wat ga je doen?

De opleiding wordt breed aangeboden met momenteel twee uitstroomprofielen: Sport & Recreatie en Helpende Zorg & Welzijn. De opleiding bestaat uit één basisdeel voor beide uitstroomprofielen, waarna de opleiding zich uitsplitst in de twee profielen. Als docent dienstverlening verzorg je zowel lessen binnen het basisdeel voor beide uitstroomprofielen, als het uitstroomprofiel voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn. Je geeft voornamelijk Zorgvakken zoals ADL en HDL, maar je verzorgt ook lessen in sociale en recreatieve activiteiten en Studieloopbaanbegeleiding. Daarnaast organiseer en begeleid je projecten, activiteiten en buitenschoolse opdrachten. Naast lesgevende taken, heb je ook begeleidende taken. Je bent mentor van een klas, begeleid studenten individueel en tijdens de BPV. Je bouwt een netwerk en relatie op met instellingen en andere mogelijke samenwerkingspartners uit de omgeving en creëert samen met hen het onderwijs voor onze studenten, waar praktische vaardigheden, digitalisering en vernieuwingen onderdeel van zijn.

Tijdens je lessen koppel je theorie aan praktijk en brengt dit op boeiende wijze over. Je geeft gedifferentieerd les en kunt omgaan met de niveauverschillen in de combinatiegroepen. Je hebt een brede kijk op de opleiding Dienstverlening waarin de gelijkenissen tussen de uitstroomprofielen samen worden gebracht en er in wordt gespeeld op de behoefte van het bedrijfsleven en het leren zoveel mogelijk in de praktijk plaats vindt.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je bent in het bezit van HBO of WO diploma, je beschikt bij voorkeur over een onderwijsbevoegdheid of je bent bereid een onderwijsbevoegdheid te halen
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep, je kunt omgaan met niveau 2 studenten en studenten die extra begeleiding of ondersteuning nodig hebben
 • Je kunt lessen verzorgen in persoonlijke zorg en activiteiten van het dagelijks leven (ADL en HDL), sociale en recreatieve activiteiten en Studieloopbaanbegeleiding
 • Je kunt projecten, activiteiten en buitenschoolse opdrachten organiseren en begeleiden
 • Je bent digitaal vaardig, kunt omgaan met digitale systemen en je kunt ook digitaal onderwijs verzorgen.
 • Je kunt studenten individueel en in groepsverband coachen
 • Je hebt kennis van de theoretische en praktische achtergrond en het werkveld van een Helpende Zorg en Welzijn.
  Zoals kennis van activiteiten, anatomie, de doelgroepen, relevante wet- en regelgeving waaronder zorgprotocollen, Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, relevante ziektebeelden van cliënten, communiceren met cliënten en betrokkenen op basis van in de context en beroepspraktijk geldende gebruiken, het bevorderen van de zelf- en samenredzaamheid van cliënten, het handelen volgens geldende richtlijnen m.b.t.: ongewenst gedrag, hygiëne, veiligheid, Arbo, milieu. Kwaliteitszorg, ergonomisch en kostenbewust werken, het hanteren van technologische hulpmiddelen op het gebied van wonen, zorg en welzijn.


Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

 • Luisteren (naar deelnemers)
 • Groepsmanagement
 • Presenteren
 • Netwerken
 • Plannen en organiseren (onderwijs)
 • Coachen en begeleiden
 • Digitaal vaardig
 • Flexibel en representatief, geen 9 tot 5 mentaliteit; ook ’s avonds, soms ook in weekenden beschikbaar zijn voor begeleiding van buitenschoolse lesprogramma's, activiteiten en opdrachten.
 • Een sterke persoonlijkheid met een jeugdige uitstraling/mentaliteit die past bij het beroep en de locatie en die studenten weet te binden en te enthousiasmeren

 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie op onze locatie De Vloot in Maassluis. De school maakt deel uit van Servicecentrum De Vloot, een multifunctioneel complex, waarin ook andere instellingen zijn gevestigd zoals Gemiva, Careyn en kinderopvang. Verder zijn er het restaurant Albeda Proef! gevestigd en een Albeda kapsalon. Er volgen ongeveer 350 voltijd- en deeltijdstudenten lessen. Zij kunnen kiezen uit diverse opleidingen. Een kleinschalig schoolgebouw waar het goed toeven is en welke goed bereikbaar is met zowel openbaar vervoer als de auto.

Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

Naast de arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao mbo biedt Albeda het cafetariasysteem arbeidsvoorwaarden, waarin je je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie kunt aanpassen. Voorbeelden zijn o.a. een (elektrische) fiets of e-scooter, contributie sportvereniging en scholing. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten.

Solliciteren

Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan mevrouw Hanneke Hollander.
De vacature sluit op 27 september. Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie

Acties