EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Docent Conceptontwikkeling

Bron: Ismahan Bahtatt

Parttime te Rotterdam

Voor de MBO Theaterschool is Albeda per 1 augustus 2021 op zoek naar een Docent Conceptontwikkeling, studieloopbaan begeleider en projectbegeleiding. De MBO Theaterschool van Albeda is dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een passie voor theater en een grote ambitie om te werken in een theaterbedrijf. Voor of achter de schermen. De MBO Theaterschool biedt vier vakopleidingen op niveau 4 aan. Vier kunstvakopleidingen midden in de stad Rotterdam. De MBO Theaterschool is een bruisende plek vol creativiteit en ambitie.

Voor de opleiding Eventproducer zijn we op zoek naar een docent Conceptontwikkeling die een onderdeel wordt van het vaste docententeam van de opleiding Producent van de MBO Theaterschool. De opleiding Producent (KD Eventproducer), is de meest recente opleiding van de MBO Theaterschool. De MBO Theaterschool heeft hiermee vier opleidingen binnen haar school: Acteur, (Media) Vormgever, Podium- en Evenemententechnicus en Producent. De opleiding Producent is een 3-jarige Mbo opleiding, niveau 4. De MBO Theaterschool is onderdeel van het Albeda, cluster Lifestyle, Sport & Entertainment. 
Het vak Conceptontwikkeling richt zich op het traject van een concept naar een idee. Dit kan vanuit verschillende invalshoeken bekeken worden. Hoe kom je tot een concept? Wat voor brainstormtechnieken kun je gebruiken om een creatief proces op gang te brengen? Hoe kun je een creatief proces stroomlijnen? En hoe wordt er een concreet resultaat gerealiseerd vanuit een idee? Conceptontwikkeling is 1 van de 4 hoofdvakken van de producenten in leerjaar 1 en 2. Juist als uitvoerend producent in een creatieve sector moet je begrijpen hoe creatieve processen werken, hoe je daar ondersteunend in kan zijn en hoe je daar zelf een rol in speelt. 
Conceptontwikkeling is een belangrijke pijler binnen de opleiding, daarom zoeken we iemand die een vast onderdeel wil zijn van het kleine en zeer enthousiaste docententeam.

Wat ga je doen?

Naast het verzorgen van de lessen conceptontwikkeling, ben je elk kwartaal betrokken als coördinator/ begeleider van  projecten en ben je studieloopbaanbegeleider van een groep producenten in opleiding.  
We zoeken iemand die breed georiënteerd is en affiniteit en kennis heeft van processen in verschillende culturele velden of media vormen. Je wordt ook verantwoordelijk voor een deel van de schoolbrede taken die binnen het team worden verzorgd. Op dit moment zoeken we nog iemand voor de opleidingsgerichte examinering (0,1 FTE), maar de invulling van deze schoolbrede taken is open voor overleg.

 
 Taken & verantwoordelijkheden 

 • Lessen conceptontwikkeling voorbereiden en geven (6 uur per week les) 
 • Projectcoördinator van diverse voorstellingen en projecten 
 • Studieloopbaanbegeleiding van producent studenten  
 • Verantwoordelijk voor opleidingsgerichte examinering (optioneel) 
 • Bijwonen van beoordelingsvergaderingen  
 • Organiseren van evaluaties  
 • Administratieve taken zoals aanwezigheidsregistratie, feedback etc.  
   

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je hebt kennis van conceptontwikkeling of ervaring als maker/regisseur  
 • Je hebt aantoonbare ervaring in de theater- , filmsector of muziekindustrie
 • Je hebt aantoonbaar affiniteit met de doelgroep 
 • Je hebt ervaring in productionele activiteiten 
 • Je bent enthousiast 
 • Je bent minimaal HBO afgestudeerd in een relevante richting 
 • Je bent in het bezit van een lesbevoegdheid voor het MBO, of bereid die komend schooljaar te gaan behalen  
 • Je hebt kennis van, en ervaring met het geven van onderwijs in het vakgebied op MBO 4 niveau 
 • Je bent vaardig in het coachen van studenten; zowel individueel als in groepen zodat je ook mee kunt doen aan vakoverstijgende projecten  

 Daarnaast beschik je over de volgende competenties: 

 • Luisteren (naar deelnemers)  
 • Groepsmanagement  
 • Presenteren  
 • Plannen en organiseren (onderwijs)  
 • Resultaatgerichtheid  
 • Werkveldgerichtheid  
 • Zelfstandigheid  
 • Samenwerken in een team

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken op de theaterschool gevestigd op de Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam, welke goed te bereiken is met zowel de auto als het openbaar vervoer. Je werkt nauw samen binnen een zeer gedreven en enthousiast team van docenten en medewerkers. 

Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

Naast de arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao mbo biedt Albeda het cafetariasysteem arbeidsvoorwaarden, waarin je je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie kunt aanpassen. Voorbeelden zijn o.a. een (elektrische) fiets of e-scooter, contributie sportvereniging en scholing. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten.

Solliciteren

Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan mevrouw Sem van Manen. 
De vacature sluit op 19 juni 2021. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie