EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Docent Nederlands

Bron: Ismahan Bahtatt

Parttime te Rotterdam

Voor het College Economie & Ondernemen zijn wij op zoek naar een docent Nederlands voor het team Juridische opleidingen. Dit team is verantwoordelijk voor de opleidingen Juridisch-administratief dienstverlener en medewerker human resource management BOL niveau 4. De ongeveer zeshonderd studenten die voor deze opleiding kiezen, stromen vaak door naar een hbo-opleiding. Hier zijn wij trots op. Daarnaast leiden wij natuurlijk ook op voor het beroep en doen dit in samenwerking met vele bedrijven en instellingen. Het team Juridische beroepen bestaat uit ongeveer 30 medewerkers; docenten, onderwijsassistenten, LIO-stagiaires en ondersteunend personeel. Wij zijn een professioneel, informeel en collegiaal team. Wij streven ernaar om als team te blijven groeien en sterker te worden door in elkaar te blijven investeren. Binnen ons team krijg je veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid bij het opleiden van studenten. Medewerkers moeten trots kunnen zijn op hun werk en hun bijdrage aan de teamprestatie. We willen niet alleen het beste uit de student halen, maar ook zeker uit onszelf.

 

Wat ga je doen?

Je verzorgt de lessen Nederlands en maakt hiermee continu de verbinding met de beroepspraktijk. De opleiding Juridisch-administratieve beroepen start met een algemeen jaar. Daarin maakt de student kennis met de twee mogelijke profielen: Juridisch administratief dienstverlener en Human resource management. In het eerste jaar krijgen de studenten, naast de reguliere vakken, veel praktische informatie via gastdocenten die komen vertellen over hun beroep. Na het eerste algemene jaar kiest de student voor één van de twee profielen.

Je begeleidt de studenten en bent actief en resultaatgericht bij het sturen van het onderwijsleerproces. Je neemt actief deel aan de onderwijsontwikkeling en vernieuwing. In de opleiding Juridisch administratief dienstverlener besteden we veel aandacht aan persoonlijke begeleiding. 

Je hebt gedurende de dag contact met het bedrijfsleven, met je collega’s en natuurlijk met de studenten. Je wordt onderdeel van een team waarin je de ruimte krijgt (nog) lerend te zijn en waar je kunt meedenken over de inhoud van het onderwijs.


Bekijk hier de collegefilm

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je beschikt over aantoonbaar Hbo-niveau
 • Je bent in het bezit van je lesbevoegdheid
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep
 • Je beschikt theoretische en praktische kennis van de leerstof van het vakgebied, de praktijk van de opleiding en didactische methoden en technieken
 • Je bent vaardig in het coachen van individuele en groepen studenten
 • Je bent vaardig in het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs
 • Je bent vaardig in het aansturen van het leerproces en het toepassen van diverse pedagogische/didactische werkvormen

Daarnaast beschik je over de volgende competenties: 

 • Luisteren (naar deelnemers)
 • Groepsmanagement
 • Presenteren
 • Plannen en organiseren (onderwijs)
 • Resultaatgerichtheid
 • Werkveldgerichtheid

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken in het groene gebouw van Albeda, onze locatie Weena. We nemen je graag in vogelvlucht mee in dit gebouw: Locatie Weena

Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

Naast de arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao mbo biedt Albeda het cafetariasysteem arbeidsvoorwaarden, waarin je je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie kunt aanpassen. Voorbeelden zijn o.a. een (elektrische) fiets of e-scooter, contributie sportvereniging en scholing. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten.

Solliciteren

Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan de heer Okan Öztürk
De vacature sluit zodra de geschikte kandidaat is gevonden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie

Acties