EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Docent Verpleegkunde

Bron: Benthe Bakker - Kerskes

Parttime of fulltime te Rotterdam

Onze slogan is "In de zorg kan jij het verschil maken" ons onderwijs bereid je daarop voor! Voor de opleiding Verpleegkunde zijn wij op zoek naar een enthousiaste en betrokken Docent Verpleegkunde. Onze visie is het onderwijs volledig in de brede beroepscontext te plaatsen waarbij de diverse vakgebieden zoveel mogelijk geïntegreerd worden aangeboden in het uitvoeren van beroepsrollen die de student doorloopt in zijn/haar ontwikkeling. De opleiding Verpleegkunde wordt gegeven op verschillende locaties school maar ook in de praktijk (zorginstellingen). Aansluiting bij onze doelgroep is belangrijk. Jij hebt passie voor de zorg en voor onderwijs en vindt het leuk om met onze studenten samen te werken aan hun ontwikkeling voor het beroep Verpleegkunde. Onze studenten worden opgeleid tot ondernemende, proactieve, kritische, flexibele en nieuwsgierige beginnende verpleegkundigen. Van jou wordt gevraagd de student te stimuleren en te ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen en altijd nieuwsgierig te blijven. Hierdoor leggen we de basis voor een leven lang leren.

 

Wat ga je doen?

Als Docent LB/LC Verpleegkunde vervul je verschillende rollen.

Als docent verzorg je lessen en organiseer je het onderwijs voor de opleiding Verpleegkundige. Je coacht en begeleidt studenten zowel bij de studievoortgang op school, in de rol van Loopbaanbegeleider, als de studievoortgang in de Beroepspraktijk (BPV), in je rol van Stagedocent. Bovendien ben je assessor en beoordeel je de studievoortgang van zowel het schoolse leren als het BPV leren.

Als LB/LC docent neem je actief deel aan complexe onderwijsvernieuwingen of programma’s, neem je de verantwoordelijkheid voor de samenwerking, het ontwikkelen van en coachen op de competenties in het team en initieer je gemeenschappelijke projecten en samenwerking met bedrijven.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je hebt een diploma verpleegkunde, bent BIG geregistreerd en hebt een afgeronde HBO Lerarenopleiding Leraar Verpleegkunde of Zorg en Welzijn of PDG/BVE getuigschrift
 • Ook nodigen we je graag uit wanneer je de ambitie hebt om de opleiding docent te volgen, afhankelijk van je vooropleiding(en) bekijken we met elkaar de mogelijkheden.
 • Je bent pedagogisch en didactisch bekwaam, beschikt over coachende vaardigheden.
 • Je bent bekend met de beroepscontext van de verpleging.
 • Je hebt recente werkervaring en bent vakbekwaam in één van de werkvelden van AGZ ,GGZ, GHZ en VVT     
 • Je bent bekend met beroepsgericht onderwijs  en kan vanuit de beroepscontext de lessen geven.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep, studenten die qua leeftijd kunnen variëren van 16 jarige Bol studenten tot 55 jarige BBL studenten. 
 • Je bent in staat studenten te begeleiden bij de stages in de verschillende werkvelden. 
 • Je bent in staat voorstellen te doen ter verbetering van de kwaliteit van het onderwijs, daartoe initiatieven te nemen en daarin met het team proactief stappen te zetten en door te pakken

Daarnaast beschik je over de volgende competenties: 

 • Je bent resultaatgericht  en kan de eigen werkzaamheden monitoren in de voortgang en hierbij effectief communiceren met onderwijsleider en team
 • Je bent flexibel en stressbestendig en kan omgaan met piekbelasting
 • Luisteren
 • Groepsmanagement
 • Presenteren
 • Plannen en organiseren (onderwijs)

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken op onze hoofdlocatie Rosestraat. Dit is een inspirerende leeromgeving en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De locatie biedt behalve een diversiteit aan opleidingen, goede vrij toegankelijke studentenwerkplekken, verkooppunt van producten uit de bakkersopleiding, een royale kantine en mogelijkheid tot lunchen en dineren in restaurant Albeda Vipz. 

Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

Naast de arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao mbo biedt Albeda het cafetariasysteem arbeidsvoorwaarden, waarin je je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie kunt aanpassen. Voorbeelden zijn o.a. een (elektrische) fiets of e-scooter, contributie sportvereniging en scholing. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten.

Solliciteren

Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan Léonie Romijn.
De vacature sluit op 1 oktober en wordt vanaf 8 september ook extern gepubliceerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie

Acties