EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Docent Beroepsgerichte vakken Sociaal & Pedagogisch Werk

Bron: Benthe Bakker - Kerskes

Parttime of fulltime te Rotterdam

Voor het College Sociaal & Pedagogisch Werk zijn wij op zoek naar een docent beroepsgerichte vakken. Het College Sociaal & Pedagogisch Werk (SPW) leidt studenten op voor beroepen in de kinderopvang, het onderwijs en het sociaal werk. Met onze opleidingen dragen we bij aan de ontwikkeling en emancipatie van kinderen, jongeren en volwassenen in Rotterdam en de regio. Het college SPW heeft hoge ambities. Het accent ligt de komende jaren op de transitie van basiskwaliteit naar topkwaliteit. Onze medewerkers maken daarbij het verschil! Van al onze medewerkers verwachten wij dat zij betrokken zijn bij de MBO-student: enerzijds om hun studie succesvol af te laten ronden en anderzijds om hen als burger stevig in de maatschappij te laten staan. Onderwijs geven is teamwerk; naast professionaliteit en vakmanschap verwachten we dat medewerkers samenwerkingsgericht zijn. Door samenspel willen we de kwaliteit van het onderwijs naar een hoger niveau tillen en innovaties realiseren. Een lerende houding van medewerkers en de bereidheid om elkaars professionaliteit en vakmanschap te versterken zijn daarvoor noodzakelijk. De maatschappij is voortdurend in verandering en het werkveld vraagt dan ook voortdurend om aanpassingen en vernieuwingen in ons opleidingsaanbod. Van medewerkers vraagt dat om te blijven werken aan je eigen ontwikkeling, om veranderbereidheid en flexibiliteit. Voel jij je als een vis in het water in deze werkomgeving? Dan nodigen we je van harte uit om verder te lezen.

 

Wat ga je doen?

Als docent beroepsgericht verzorg je verschillende beroepsgerichte lessen voor studenten van de opleiding Sociaal Werk, Pedagogisch Werk, Onderwijsassistent en ben je ook studieloopbaanbegeleider. Je komt te werken in een dynamisch en ambitieus team wat gezamenlijk de opleidingen Pedagogisch Werk, Onderwijsassistent en Sociaal Werk verzorgt.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je beschikt over een aantoonbaar Hbo-niveau
 • Je bent in het bezit van je lesbevoegdheid
 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep
 • Je beschikt over theoretische en praktische kennis van de leerstof van het vakgebied, de praktijk van de opleiding en didactische methoden en technieken
 • Je bent vaardig in het coachen van individuele en groepen studenten
 • Je bent vaardig in het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs
 • Je bent digitaal vaardig
 • Je bent vaardig in het aansturen van het leerproces en het toepassen van diverse pedagogische/didactische werkvormen
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het mbo
 • Het werken in een dynamisch multiteam (meerdere opleidingen) spreekt je aan

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

 • Luisteren (naar deelnemers)
 • Groepsmanagement
 • Presenteren
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid
 • Werkervaring binnen het sociaal domein

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken op onze locatie aan de Buys Ballotlaan te Vlaardingen. Deze mooie regiolocatie ligt aan de rand van Vlaardingen West.

Albeda biedt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Je komt bij ons te werken in een stimulerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Onze Albeda Academie verzorgt opleidingen en trainingen die gericht zijn op het verwerven van kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van individuele competenties. En wanneer je ondersteuning nodig hebt bij je loopbaanontwikkeling kun je terecht bij ons Mobiliteitscentrum. Zij kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen Albeda.

Naast de arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao mbo biedt Albeda het cafetariasysteem arbeidsvoorwaarden, waarin je je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie kunt aanpassen. Voorbeelden zijn o.a. een (elektrische) fiets of e-scooter, contributie sportvereniging en scholing. Ook kun je deelnemen aan diverse leuke en interessante personeelsactiviteiten.

Solliciteren

Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan mevrouw Korine Gilijamse.
De vacature sluit op 22 september. Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie

Acties