EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Loopbaanadviseur

Bron: Benthe Bakker - Kerskes

Parttime te Rotterdam

Het Albeda College in Rotterdam en omstreken is een interconfessioneel regionaal opleidingscentrum (roc) voor educatie en beroepsonderwijs. Het roc is er voor iedereen in Rotterdam en omgeving voor wie een mbo-opleiding of volwassenenonderwijs een nuttige stap kan zijn op weg naar werk of een hogere opleiding. Bij het Albeda College kunnen studenten kiezen uit meer dan 120 mbo-opleidingen en kwalificatiemogelijkheden, verdeeld over 40 locaties. Onderwijstrajecten worden samen met bedrijven, instellingen en (deel)gemeenten ontwikkeld. Het Albeda College telt 20.000 studenten en heeft ruim 1900 medewerkers en is hiermee één van de grootste roc’s van Nederland. Het Albeda College vindt het belangrijk dat het personeelsbestand een afspiegeling van de maatschappij vormt Het Albeda College is een maatschappelijke onderneming met een missie die zich onderscheidt in de toewijding waarmee het Albeda College investeert in de talenten van de studenten. Deze toewijding maakt het Albeda College tot een wereldschool in een wereldstad in een wereldregio. Albeda College heeft in haar strategie Albeda zet de toon de richting bepaalt,  waarnaar de Stafafdeling HRM vier speerpunten heeft geformuleerd om in de toekomst verder te ontwikkelen; mobiliteit, leiderschap, duurzame inzetbaarheid en professionalisering. Om ons team te versterken, zijn wij op zoek naar een loopbaanadviseur voor werktijdfactor 0,5000 voor een jaar.

Wat ga je doen?

Wat ga je doen?

Als je bij ons komt werken in de functie van loopbaanadviseur, dan:

 • Ben je verantwoordelijk voor de gehele begeleiding van de trajecten die voortvloeien uit loopbaanbegeleiding, herplaatsingen en voorrangskandidaten (van intake tot nazorg).
 • Leg je verslagen vast van alle gesprekken en bewaak je de voortgang van het traject op alle mogelijke manieren middels het Mobiliteitscentrum.
 • Zorg je ervoor dat cliënten zo snel mogelijk duurzaam worden geplaatst. Je beschikt daarvoor over kennis van de arbeidsmarkt en een breed netwerk van partijen. Verder volg je ontwikkelingen in de markt via beurzen, workshops, vakbladen, internet.
 • Zet je online opdrachten en testen klaar voor de cliënten in het Mobiliteitscentrum en zie je erop toe dat deze gedaan worden
 • Je onderhoudt contacten met medewerkers, leidinggevenden en andere afdelingen binnen Albeda College  en je werkt nauw samen met recruitment en onze HR adviseurs.
 • Signaleer je knelpunten, kaart deze aan en pak je acties en verbeterpunten op t.a.v. de organisatie. 
 • Verzorg je workshops op het gebied van Social Media, cv en sollicitatiebrief, personal branding etc.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je beschikt over HBO denk- en werkniveau;
 • Je hebt aantoonbare kennis van en tenminste drie jaar ervaring als loopbaanadviseur, waarbij ervaring binnen het onderwijs een pre is;
 • Je bent in staat om inhoud te geven aan mobiliteitsbeleid en spelregels;
 • Je beschikt  over een proactieve en positieve instelling
 • Je bent dienstverlenend, klant- en resultaatgericht, omgevingsbewust en zelfstandig
 • Je communiceert helder en beschikt over grote mate van zelfstandigheid

Wat bieden wij jou?
We bieden je een tijdelijk dienstverband van een jaar voor werktijdfactor 0,5000 met uitzicht op een vast contract bij gebleken geschiktheid. Je salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.019,00 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10). We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast ondersteunen wij je persoonlijke ontwikkeling met het aanbieden van een breed werkgebied, doorstroommogelijkheden en ruime opleidingsfaciliteiten.

Interne kandidaten, hebben bij gelijke geschiktheid, voorrang in de selectieprocedure.

Wat heb je daarvoor nodig?

Wat bieden wij jou?

Solliciteren

Details van de functie

Contactpersoon voor meer informatie