Je bent onderdeel van het (kleine) team kwaliteitszorg binnen S&O. Dat team trekt samen met de beleidsmedewerkers in de colleges en andere stafdiensten op om de kwaliteitscyclus voor het onderwijs te regisseren. Samen werken we aan de verbetering tot een meer effectieve kwaliteitscyclus. Je ondersteunt colleges en teams bij het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs en reflecteert met colleges op de kwaliteitscyclus. Hierbij heb je zowel aandacht voor de kwaliteitscultuur als voor de producten en instrumenten in de kwaliteitscyclus. Je hebt de goede balans tussen controle en advies.
Je adviseert het CvB over de ontwikkeling van de kwaliteit van het onderwijs en over de wijze waarop de kwaliteitscyclus hieraan kan bijdragen. Je rapporteert en adviseert zowel intern als extern over de ontwikkeling van de kwaliteit van het onderwijs op instellingsniveau. In het kader van landelijke en regionale (subsidie) regelingen en programma’s stel je plannen op en rapporteer je over de uitvoering en effecten van deze programma’s. Je stemt de kwaliteitscyclus af op ontwikkelingen. Je hebt een actieve rol in het auditteam, zowel als auditor als in de richting van beleid.
Waar nodig, pak je de rol op van ambtelijk secretaris of ondersteuner op relevante onderwerpen.
De komende jaren zet Albeda stevig in op het verbeteren van studiesucces. Daarvoor is een integrale aanpak studiesucces ontwikkeld die een verbetering van de kwaliteit van ons onderwijs tot doel heeft en uiterlijk over 3 jaar tot verbetering van de onderwijsresultaten dient te leiden. De kwaliteitscyclus binnen Albeda, op team-, college- en bestuursniveau, is ondersteunend aan de verbetering van de onderwijskwaliteit. Deze kwaliteitscyclus is volop in ontwikkeling. Er ligt een mooie opgave om deze cyclus verder te faciliteren en de connectie te leggen tussen beleid en uitvoering.
Het College van Bestuur (CvB) is eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs en legt hiervoor rechtstreeks verantwoording af aan de inspectie en de raad van toezicht. De directies zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de opleidingen binnen hun colleges. De stafafdeling S&O ondersteunt het CvB bij de controle op en verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en werkt nauw samen met diverse medewerkers van de colleges.
Binnen S&O werken we voortdurend aan verbetering van onze werkwijze. We zoeken iemand die het leuk vindt om een combinatie te maken tussen pionieren aan de ene kant, en aan de andere kant nauwkeurig uitvoering geven aan werkzaamheden die moeten continueren. Verschillende rollen passen je: soms ben je aanjager, soms adviseur, soms contactpersoon, soms regisseur.
Heb je ervaring in kwaliteitszorg binnen het mbo, of juist helemaal niet? In beide gevallen nodigen we je uit om te solliciteren. Als je maar gedreven bent om te bouwen. Zoek je een uitdagende rol waarin je verantwoordelijkheid kunt nemen en een belangrijke bijdrage kunt leveren aan de kwaliteit van het onderwijs? Dan is de functie van beleidsadviseur Kwaliteitszorg bij de stafafdeling S&O bij Albeda in Rotterdam iets voor jou!
Als onderdeel van ons team bieden wij jou de volgende arbeidsvoorwaarden:
Wil je meer weten? Kijk dan op onze website: www.werkenbijalbeda.nl
Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen die zich herkent in het profiel wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Het aanleveren van een VOG en een referentiecheck zijn onderdeel van de selectieprocedure. Een online assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.
Je kunt je sollicitatiebrief richten aan Tanja Vos - van Es.
De vacature sluit op 8 juli 2024.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.